Mėsos kukulaičiai

Mėsos kukulaičiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiauliena, liesa, 600 gramų
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Batonas, riekelės, 2 vienetai
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 30 gramų
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Sultinys, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Mėsą sumalkite, sudėkite piene išmirkytas batono riekes, smulkiai supjaustytą svogūną, dar kartą sumalkite, pridėkite druskos ir pipirų.
Sumaišykite ir darykite apvalius kukulius.
Apvoliokite džiūvėsėliais ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol pageltonuos.
Tada dar 4-5 min. statykite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Padažui pakepinkite ant sviesto miltus, sudėkite pomidorų padažą, grietinę, supilkite sultinį, pasūdykite, įberkite pipirų, truputį cukraus, išmaišykite ir užvirinkite.
Kukulaičius užpilkite pasigamintu padažu arba sviestu ir patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių ar kruopų koše bei įvairiomis daržovėmis.
Gero apetito!

Receptą atsiuntė: M. Marija
» Rašyti komentarą