Mėsa įdaryti kopūstų suktinukai su pomidorų padažu „Niños Envueltos“


- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai, malti
- Kopūstai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Muskatas, maltas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Petražolės, džiovintos, 2 valgomieji šaukštai
- Petražolės, šviežios, 3 valgomieji šaukštai
- Ryžiai, 1 stiklinė
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 250 gramų
- Jautienos faršas, 250 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Grybai, smulkinti, 1 stiklinė
- Pomidorų pasta, 400 gramų
Ryžius išvirkite puode su 2,5 stiklinių pasūdyto, verdančio vandens.
Apvirkite dideliame puode su vandeniu kopūstą ir gražiai nupjaustykite jo lapus, kad nepažeistumėte jų.
Didelėje keptuvėje virš vidutinės ugnies išlydykite sviestą.
Sudėkite į keptuvę susmulkintą pusę svogūno, česnaką ir pakepinkite keletą min.
Tuomet sudėkite kiaulienos bei jautienos faršą, susmulkintus grybus ir maišant pakepinkite apie 7-10 min.
Pakepinus sudėkite viską į didelį dubenį, paskaninkite druska, pipirais muskatu bei džiovintomis petražolėmis, sudėkite išvirtus bei nusunktus ryžius, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
Imkite kiekvieną kopūsto lapą, dėkite į vidurį po šaukštą mėsos įdaro, suvyniokite ir dėkite į aliejumi pateptą keramikinį troškinimo indą.
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinkite likusią pusę susmulkinto svogūno bei 1 sutarkuotą morką.
Pakepintas daržoves sumaišykite su pomidorų pasta, šviežiomis petražolėmis ir šiek tiek druskos.
Pasigamintą padažą sudėkite ant kopūsto bei mėsos suktinukų ir kepkite apie 1 val. 175 laipsnių temperatūroje.
Patiekite šiltus su mėgstamu garnyru.
Skanaus.