Mėlynių pyragėliai

Mėlynių pyragėliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1
  • Cukrus, 160 gramų
  • Sviestas, 80 gramų
  • Miltai, 230 gramų
  • Druska
  • Mėlynės, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 1
  • Vanilė, konkursai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, pusę cukraus ir druską sumaišyti. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti kiaušinį ir gerai išminkyti tešlą. Suformuoti ją į rutuliuką, uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.

  2. Tuo metu galima pasidaryti mėlynių uogienę. Trečdalį mėlynių, likusį cukrų, vanilė ekstraktą ir citrinos sultis sudėti į nedidelį puodą ir pavirti apie 10 minučių. Tada leisti atvėsti ir įmaišyti likusias mėlynes.

  3. Iškočioti iš šaldytuvo išimtą tešlą ir išpjauti apskritimus, kurie būtų keletu centimetrų didesni už naudojamos formelės dugną. Sudėti išpjautus apskritimus į formeles ir suformuoti krepšelius. Sudėti į juos mėlynių uogienę, truputį užlenkti kraštelius ir kepti 180°C orkaitėje. Iškepusius, apibarstyti cukraus pudra.


    Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gražina Žlibinienė
» Rašyti komentarą