Mėlynių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 200 gramų
- Cukrus, rudasis, 40 gramų
- Mėlynės, 3 stiklinės
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Jogurtas, 240 mililitrų
- Sviestas, 115 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:
Sumaišyti kartu miltus su kepimo milteliais.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ir, vis maišant, po vieną įmušti kiaušinius.
Supilti jogurtą bei vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišyti.
Galiausiai suberti miltus ir atsargiai išmaišyti.
Dėti pusę tešlos į 22 cm kepimo formą, suberti pusę mėlynių, tada vėl tešlą, mėlynes ir viršų pabarstyti ruduoju cukrumi.
Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Pastabos: Rekomenduojama kepti su šviežiomis mėlynėmis, bet aš panaudojau šaldytas (ne visiškai atitirpusias) ir dėjau daugiau nei tris puodelius, todėl jos išleido daugiau sulčių ir pyrago kraštai pradėjo svilti.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-07-15 13:56
bandysiu kepti šį piragą. atrodo tai nuostabiai 

2013-07-09 07:20
Labai skaniai gavosi. Super. Butinai kepsiu dar ir vaišinsiu draugus.
2013-04-11 17:23
puikus receptas




2012-10-05 20:13
Puikus pyragas, kepiau pavasari su saldytom melynem, vasara su svieziom, tai seimyna tik ir prase, kad iskepciau dar ir dar, o dabar bandysiu su velyvom avietem

2015-08-29 12:14