Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 200 gramų
  • Cukrus, rudasis, 40 gramų
  • Mėlynės, 3 stiklinės
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Jogurtas, 240 mililitrų
  • Sviestas, 115 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:

Sumaišyti kartu miltus su kepimo milteliais.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ir, vis maišant, po vieną įmušti kiaušinius.
Supilti jogurtą bei vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišyti.
Galiausiai suberti miltus ir atsargiai išmaišyti.
Dėti pusę tešlos į 22 cm kepimo formą, suberti pusę mėlynių, tada vėl tešlą, mėlynes ir viršų pabarstyti ruduoju cukrumi.
Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Pastabos: Rekomenduojama kepti su šviežiomis mėlynėmis, bet aš panaudojau šaldytas (ne visiškai atitirpusias) ir dėjau daugiau nei tris puodelius, todėl jos išleido daugiau sulčių ir pyrago kraštai pradėjo svilti.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: http://forelle.blogas.lt
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Evelina
2015-08-29 12:14
Magic tortas
(anonimas)
2013-07-15 13:56
bandysiu kepti šį piragą. atrodo tai nuostabiai
Irina
2013-07-09 07:20
Labai skaniai gavosi. Super. Butinai kepsiu dar ir vaišinsiu draugus.
mukaik
2013-04-11 17:23
puikus receptas
Inga
2012-10-05 20:13
Puikus pyragas, kepiau pavasari su saldytom melynem, vasara su svieziom, tai seimyna tik ir prase, kad iskepciau dar ir dar, o dabar bandysiu su velyvom avietem