Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu


- Šaldytos mėlynės, 200 gramų
- Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
- Želatina, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinėlė, 200 gramų
- Grietinė, 150 gramų
- Šaldytos mėlynės, 100 gramų
- Cukraus pudra, 3 valgomieji šaukštai
- Želatina, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė, 200 gramų
- Šokoladas, baltasis, 120 gramų
Mėlynių putėsiai: želatiną užpilame 3 v.š. šalto vandens ir paliekamе išbrinkti.
Mikseriu išplakame grietinę, mėlynes (prieš tai pertriname jas per sietelį) ir pusę cukraus pudros.
Ištirpiname želatiną ir atvėsintą (!) supilame į turimą masę. Išplakame.
Iki standumo išplakame grietinėlę su likusia pudra ir atsargiai įmaišome į mėlynių/grietinės masę.
Išpilstome į indelius ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų.
Mėlynių želė: užpilame želatiną 3 a.š. šalto vandens ir paliekame išbrinkti.
Išbrinkusią dedame kartu su trintomis, per sietelį pertrintomis mėlynėmis, ir pakaitiname, kol ištirpsta želatina, bet neužviriname (!).
Atvėsiname ir atsargiai išpilstome ant sustingusių mėlynių putėsių. Statome į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
Šokolado musas: šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje ir atvėsiname.
Į šokoladą įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, minimaliu greičiu paplakame viską mikseriu.
Išpilstome ant sustingusios mėlynių želės ir statome vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!