Mėlynių ir varškės pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Mėlynės, 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Aliejus, skardai patepti
- Tešla, sluoksniuota, mielinė
Gaminimo instrukcija:
Sluoksniuotą tešlą atšildome. Atšildę perpjauname per pusę. Skardą patepame trupučiu aliejaus.Vieną pusę tešlos dedame į skardą, kitą supjaustome juostelemis. Varškę ištriname su 1 kiaušiniu ir 1 stikline cukraus. Į mėlynes suberiame cukrų, pasilikdami jo truputį pyrago viršui pabarstyti ir išmaišome. Ant tešlos dedame varskę ir tolygiai paskirstome, tada beriame mėlynes ir tolygiai paskirstome. Iš tešlos juostelių formuojame tinklelį ant pyrago viršaus, jų kraštus suvilgydami vandeniu, nes antraip, sluoksniuota tešla atkibs. Dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 15-20min. Karštas, o dar su ledų rutuliukais skaniausias. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-07-25 17:47
Atsiprasau,pamirsau parasyti,kad kitas kiusinis reikalingas pyrago virsui patepti,plaktas.Dar galima uzberti cukraus ant pyrago virsaus.O varskes gali deti kiek nori.As dedu pakeli,kartais du.
2010-07-25 12:47
parasyta kur deti viena kiausini,o tai kur antra deti?
dar neparasyta kiek varskes dedi.
dar neparasyta kiek varskes dedi.
2013-08-30 10:41