Meksikietiškos vištienos salotos

Meksikietiškos vištienos salotos
Meksikietiškos vištienos salotos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 500 gramų
  • Romaninės salotos, ar kitų mėgstamų, 1 gūželė
  • Konservuoti kukurūzai, 200 gramų
  • Pomidorai, nedidelių, 2 vienetai
  • Avokadai, didelių, 1 vienetas
  • Rausvieji svogūnai, nedidelio, 1 vienetas
  • Ryžiai, virtų, 2 saujos
  • Sūrus baltasis sūris, „Queso Ranchero“ ar pan., 1 sauja
  • Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
  • Kalendra, 2 valgomieji šaukštai
  • Žaliųjų citrinų sultys, ar geltonųjų, 1 valgomasis šaukštas
Padažui:
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Žaliųjų citrinų sultys, ar geltonųjų, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.3 arbatinio šaukštelio
Marinatui:
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Žaliųjų citrinų sultys, ar geltoųjų, 1 valgomasis šaukštas
  • Malta aitrioji paprika, 1 arbatinis šaukštelis
  • Raudonosios paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.6 arbatinio šaukštelio
  • Česnako milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kuminas, 0.3 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į indelį, užpilame 1 valg. š. citrinos sulčių, apibarstome keliais žiupsneliais druskos, išmaišome ir paliekame marinuotis, kol gaminsite salotas.

  2. Vištiena – dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų ir citrinos sultis skirtas marinatui, sudedame vištienos krūtinėles į dubenį ir gerai ištriname. Kitame nedideliame indelyje sumaišome visus prieskonius skirtus marinatui, po to apibarstome vištienos krūtinėles ir gerai įtriname, indą uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis ~1 h arba pernakt. Galima kepti vištieną ir iškart, jei neturite laiko marinuoti. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame vištienos krūtinėles, kepame iš abiejų pusių po 6-7 min, kol iškepa vidus. Iškeptas krūtinėles dedame į lėkštę ir paliekame pravėsti (bent 5-10 min). Po to supjaustome nedideliais gabalėliais.

  3. Padažui skirtus ingredientus gerai išplakame viename indelyje.

  4. Salotas supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į 4 lėkštes po lygiai. Pomidorą ir avokadą supjaustome riekelėmis, sudedame į lėkštes po lygiai. Į kiekvieną lėkštę po lygiai dedame marinuoto svogūno, kukurūzų, sūrio, ryžių, vištienos. Į vidurį dedame po 1 valg. š. grietinės, apibarstome kalendra ir pabaigoje salotas apšlakstome padažu. Iškart patiekame. Skanaus! Jei nemėgstate marinuoto svogūno, jo marinuoti citrinos sultyse nebūtina.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą