Meksikietiškos vištienos salotos


- Vištienos krūtinėlė, 500 gramų
- Romaninės salotos, ar kitų mėgstamų, 1 gūželė
- Konservuoti kukurūzai, 200 gramų
- Pomidorai, nedidelių, 2 vienetai
- Avokadai, didelių, 1 vienetas
- Rausvieji svogūnai, nedidelio, 1 vienetas
- Ryžiai, virtų, 2 saujos
- Sūrus baltasis sūris, „Queso Ranchero“ ar pan., 1 sauja
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Kalendra, 2 valgomieji šaukštai
- Žaliųjų citrinų sultys, ar geltonųjų, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Žaliųjų citrinų sultys, ar geltonųjų, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.3 arbatinio šaukštelio
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Žaliųjų citrinų sultys, ar geltoųjų, 1 valgomasis šaukštas
- Malta aitrioji paprika, 1 arbatinis šaukštelis
- Raudonosios paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.6 arbatinio šaukštelio
- Česnako milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kuminas, 0.3 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
Svogūną supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į indelį, užpilame 1 valg. š. citrinos sulčių, apibarstome keliais žiupsneliais druskos, išmaišome ir paliekame marinuotis, kol gaminsite salotas.
Vištiena – dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų ir citrinos sultis skirtas marinatui, sudedame vištienos krūtinėles į dubenį ir gerai ištriname. Kitame nedideliame indelyje sumaišome visus prieskonius skirtus marinatui, po to apibarstome vištienos krūtinėles ir gerai įtriname, indą uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis ~1 h arba pernakt. Galima kepti vištieną ir iškart, jei neturite laiko marinuoti. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame vištienos krūtinėles, kepame iš abiejų pusių po 6-7 min, kol iškepa vidus. Iškeptas krūtinėles dedame į lėkštę ir paliekame pravėsti (bent 5-10 min). Po to supjaustome nedideliais gabalėliais.
Padažui skirtus ingredientus gerai išplakame viename indelyje.
Salotas supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į 4 lėkštes po lygiai. Pomidorą ir avokadą supjaustome riekelėmis, sudedame į lėkštes po lygiai. Į kiekvieną lėkštę po lygiai dedame marinuoto svogūno, kukurūzų, sūrio, ryžių, vištienos. Į vidurį dedame po 1 valg. š. grietinės, apibarstome kalendra ir pabaigoje salotas apšlakstome padažu. Iškart patiekame. Skanaus! Jei nemėgstate marinuoto svogūno, jo marinuoti citrinos sultyse nebūtina.