Meksikietiški traškūs paplotėliai – Bunuelos

Meksikietiški traškūs paplotėliai – Bunuelos
Meksikietiški traškūs paplotėliai – Bunuelos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, + stalo pabarstymui, 2 stiklinės
  • Vanduo, šiltas, 0.75 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilės ekstraktas, arba vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, pabarstymui, pagal poreikį
  • Saulėgrąžų aliejus, virimui, pagal poreikį
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame atvėsti.

  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarome duobutę, įmušame kiaušinį, supilame atvėsusį sviestą ir vanilės ekstraktą, pamažu sumaišome su miltais.

  3. Į masę įmaišome šiltą vandenį, pildami po šaukštą, maišydami ir po to minkydami. Minkyti reikėtų bent 5-7 min, kol tešla bus minkšta ir vos kibs prie rankų (viso vandens gali neprireikti). Iš tešlos suformuojame rutulį, įdedame į dubenį ir uždengiame virtuviniu rankšluosčiu. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje bent 30 min.

  4. Tešlą supjaustome į 12 vienodo dydžio gabalėlių.

  5. Buñuelos gamybai prireiks dubens apvalia apačia ir vaškinio popieriaus. Dubenį apverčiame, ant jo uždedame vaškinio popieriaus lapą.

  6. Imame gabalėlį tešlos ir iškočiojame apvalų, labai ploną skritulį. Tada tešlos skritulį uždedame ant dubens su vaškiniu popieriumi ir šiek tiek ištempiame tešlos apskritimo kraštus (kad išeitų tolygus ir plonesnis paplotėlis). Taip suformuojame visus paplotėlius ir dedame ant miltuoto paviršiaus.

  7. Keptuvėje įkaitiname 2-3 cm aliejaus, dedame vieną tešlos skritulį ir kepame iš abiejų pusių, kol šis pasidaro auksinės spalvos. Bekepant paplotėlį, galite truputį paspausti, kad per daug neiškiltų ir būtų lygesnio paviršiaus. Iškeptą paplotėlį dedame ant popierinio rankšluosčio. Dar karštą apibarstome iš abiejų pusių cukrumi. Taip iškepame visus buñuelos. Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą