Meksikietiškas mėsos ir kopūstų troškinys


- Jautiena, supjaustytos į mažus gabalėlius arba kiaulienos, 500 gramų
- Konservuoti pomidorai, trintų, 400 gramų
- Kopūstai, vidutinio dydžio, 0.5 vieneto
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Pomidorai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Vanduo, 200 mililitrų
- Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Sultinio kubeliai, jautienos skonio, 0.5 vieneto
- Česnako milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Aliejus
Įkaitiname didelę keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame jautienos gabalėlius, kepiname, kol visi gabalėliai gražiai apkepa, pagardiname susmulkintu sultinio kubeliu, įberiame druskos, pipirų.
Svogūną ir pomidorą supjaustome šiaudeliais, sudedame į keptuvę su apkepinta mėsa, išmaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepiname ~2-3 min.
Kopūstą supjaustome plonais šiaudeliais, sudedame į troškinį, išmaišome, patroškiname ~5 min.
Po to supilame trintus pomidorus, vandenį, sojos padažą, išmaišome ir troškiname uždengtoje keptuvėje, ant silpnos ugnies ~30-40 min (kol kopūstas suminkštėja), vis pamaišome.
Pabaigoje pagardiname česnako milteliais, juodaisiais pipirais ir, jei reikia, druska. Patiekiame su ryžiais, keptais plantano griežinėliais, ar kitu mėgstamu garnyru. Skanaus!
2018-11-05 14:29