Meduoliukai „Širdelės“

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Apelsinai, žievelė, tarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukraus pudra, 60 gramų
- Gvazdikėliai, malti, 0.3 arbatinio šaukštelio
- Medus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 225 gramai
- Šokoladas, pieniškas, 75 gramai
- Sviestas, 15 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Medus, sviestas bei cukraus pudra sudedami į puodą ir maišant kaitinama, kol sudedamosios dalys ištirpsta bei susimaišo vientisa masė.
Gauta masė paliekama atvėsti.
Į atvėsusią masę įmušamas kiaušinis, išmaišoma, suberiama apelsino žievelė, cinamonas, gvazdikėliai bei su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir išminkoma vientisa tešla.
Tešla apvyniojama folija ir padedama 45 min. į šaldytuvą.
Atšaldyta tešla iškočiojama į 0,5 cm storio blyną ir isspaudžiami širdelės formos meduoliukai.
Meduoliukai dedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami 8-10 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Šokoladas ištirpinamas vandens vonelėje ir juo aptepami meduoliukai.
Skanaus.
» Rašyti komentarą