Meduoliniai namukai

Meduoliniai namukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Cukrus, 250 gramų
  • Gvazdikėliai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 100 gramų
  • Medus, 450 gramų
  • Apelsinai, pakepintos žievelės cukruje, 100 gramų
  • Citrinos, sultys
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai, 6 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukraus pudra
Pagrindui:
  • Saldainiai
Gaminimo instrukcija:
  1. Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome

  2. Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

  3. Atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę

  4. Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.

  5. Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą.

  6. Dedame į 200 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.

  7. Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).

    Gražaus ir jaukaus švenčių laukimo!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Aušra
» Rašyti komentarą
» Komentarai
andrius
2015-12-05 15:12
Labai skanu