Meduolinės eglutės

Meduolinės eglutės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 240 gramų
  • Cukraus pudra, 100 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
  • Medus, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Maltas imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kardamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
Glajui:
  • Cukraus pudra, 350 gramų
  • Kiaušinių baltymai, 2 vienetai
  • Citrinų sultys, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišome miltus, miltelinį cukrų, kepimo miltelius ir prieskonius.

  2. Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname sviestą su medumi, kol ištirps, paliekame pravėsti, tada supilame į dubenį su miltais. Įmušame kiaušinių trynius, užminkome tešlą. Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1 - 2 valandas. Labai neturint laiko, galima įdėti į šaldymo kamerą 20-čiai minučių.

  3. Iš tešlos iškočiojame 0.5 cm storio lakštą (iškočiojus storiau, žvaigždės išsipūs ir bus minkštesnės), pridėjus žvaigždžių trafaretą, išpjaustome skirtingo dydžio žvaigždes. Meduolius atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

  4. Kepame 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol švelniai paruduoja. Atvėsiname ant grotelių.

  5. Pasiruošiame glajų - plakame kiaušinių baltymus, palaipsniui supilame citrinos sultis ir galiausiai beriame miltelinį cukrų, kol pasieksime norimą glajaus tekstūrą. Atvėsusius sausainius galime padekoruoti glajumi. Juo papuošiame kiekvieną žvaigždę atskirai, o po to užpylus šiek tiek glaisto į centrą, suklijuojame žvaigždes mažėjimo tvarka, formuodami eglutę. Norint apsnigtos eglutės, galima pabarstyti milteliniu cukrumi.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

» Rašyti komentarą