Medaus tortas

Medaus tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos rūgštis, žiūrėti pagal skonį
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Biskvitui:
  • Kepimo milteliai, (arba soda gesinta 2 v.š. giretinės), 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Druska, ant šaukštelio galiuko
  • Kvietiniai miltai, (jei reiks, galima įdėti daugiau, žiūrėti nuo tešlos kietumo), 4 stiklinės
  • Medus, 3 valgomieji šaukštai
Pertepimui:
  • Grietinė, 1 litras
  • Cukrus, 1.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Medų ir sviestą ištirpinti mokrobangėje, supilti cukrų ir gerai išmaišyti. Imušti kiaušinius, išmaišyti, sudėti gesintą sodą, druską, miltus ir minkyti tešlą, kad gautųsi tokia kaip sausainiams.
    Gautą tešlą padalinti į 10 lygių gabaliukų. Kiekvieną tešlos gabaliuką kočioti ant sviestinio popieriaus iki norimo dydžio blyno (blynai turi gautis visai plonyčiai, beveik plyštantys), tada su visu popieriumi kepti 180 - 200°C orkaitėje apie 3 - 5 min. (kol gražiai parus). Iškeptą blyną reikia apipjauti kuo didesne turima lėkšte, o likusius nupjautus kraštus pasilikti šonams apibarstyti (vėliau reikia sumalti mėsmale).

  2. Pertepimui reikia atšaldytą grietinę suplakti su cukrumi, įberti citrinos rūgšties ir vanilės. Viską plati, kol grietinė sutirštės.
    Torto blynus pertepti grietine, apibarstyti šonus trupinukais, papuošti kaip tik fantazija leidžia ir vualia.


    Pastaba: Baltajame torte
    Gėlytės pagal šį receptą - http://kristi.erdves.lt/Receptai/geliu_mase.html
    Beze kremas pagal šį - http://www.gaspadine.lt/receptas/beze-kremas-tortams-puosti-4173

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Sonata
» Rašyti komentarą