Medaus tortas


- Citrinos rūgštis, žiūrėti pagal skonį
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, (arba soda gesinta 2 v.š. giretinės), 3 arbatiniai šaukšteliai
- Sviestas, 50 gramų
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Druska, ant šaukštelio galiuko
- Kvietiniai miltai, (jei reiks, galima įdėti daugiau, žiūrėti nuo tešlos kietumo), 4 stiklinės
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 1 litras
- Cukrus, 1.5 stiklinės
Medų ir sviestą ištirpinti mokrobangėje, supilti cukrų ir gerai išmaišyti. Imušti kiaušinius, išmaišyti, sudėti gesintą sodą, druską, miltus ir minkyti tešlą, kad gautųsi tokia kaip sausainiams.
Gautą tešlą padalinti į 10 lygių gabaliukų. Kiekvieną tešlos gabaliuką kočioti ant sviestinio popieriaus iki norimo dydžio blyno (blynai turi gautis visai plonyčiai, beveik plyštantys), tada su visu popieriumi kepti 180 - 200°C orkaitėje apie 3 - 5 min. (kol gražiai parus). Iškeptą blyną reikia apipjauti kuo didesne turima lėkšte, o likusius nupjautus kraštus pasilikti šonams apibarstyti (vėliau reikia sumalti mėsmale).Pertepimui reikia atšaldytą grietinę suplakti su cukrumi, įberti citrinos rūgšties ir vanilės. Viską plati, kol grietinė sutirštės.
Torto blynus pertepti grietine, apibarstyti šonus trupinukais, papuošti kaip tik fantazija leidžia ir vualia.
Pastaba: Baltajame torte
Gėlytės pagal šį receptą - http://kristi.erdves.lt/Receptai/geliu_mase.html
Beze kremas pagal šį - http://www.gaspadine.lt/receptas/beze-kremas-tortams-puosti-4173