Medaus pyragas kitaip

Medaus pyragas kitaip
Medaus pyragas kitaip
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Medus, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Actas, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo soda, 1 arbatinis šaukštelis
Papuošimui:
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas
  • Graikiniai riešutai
Kremui:
  • Riebi grietinė, 450 gramų
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Želė, milteliais, 75 gramai
  • Grietinėlės standiklis, 16 gramų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi, medų bei actu nugesintą sodą. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.

  2. Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.

  3. Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.

  4. Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.

  5. Vieną lakštą ištepkite kremu, dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutištintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: MyCulinaryCorner
» Rašyti komentarą