Maskarponės tortas kitaip

Maskarponės tortas kitaip
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 2 vienetai
  • Cukrus, 120 gramų
  • Jogurtas, vanilinis ar kitoks, 1 litras
  • Grietinėlė, 400 mililitrų
  • Varškė, pakeliai, 3 vienetai
  • Želatina, (patariu nenumažinti, gal įdėti net daugiau), 16 gramų
  • Kondensuotas pienas, indelis, 1 vienetas
  • Vaisiai, ir uogos, įvairūs
  • Biskvitai, tortui
Gaminimo instrukcija:

Torto biskvito - yra pirkti parduotuvėje. Pageidautina 3 sluoksnnių, bet kiekvienam pagal skonį.
Pirmą biskvitinį sluoksnį dėti į torto formą.
Ant sluoksnio išdėlioti dalį norimų vaisių ar uogų: mandarinų, apelsinų, bananų, kivi ar kt.
Varškę sumaišyti su citrinos sultimis, jogurtu bei grietinėle iki vientisos masės.
Kondensuotą pieną pašildyti ant viryklės (nedaug, tik kad pasidarytų skystesnis) ir supilti į varškės ir jogurto masę. Galima nedėti kondensuoto pieno, tačiau jis labai pagerina torto skonį, tiesiog pirštus aplaižysit.
Nepamiršti įdėti ir cukraus, nes kitaip tortas gausis neitin saldus ir neskanus.
Viską išmaišius, į masę supilti ištirpintą želatiną.
Dalį masės samčiu pilti ant jau iš anksto paruošto biskvito pirmo sluoksnio.
Užpylus masę tiek, kad apsemtų vaisius ir susidarytų šioks toks sluoksnis, ant viršaus uždėti antrą biskvito sluoksnį.
Išdėlioti vaisius ir vėl pilti masę.
Tada dėti trečią sluoksnį ir ant trečio sluoksnio supilti likusią visą masę.
Masė turėtų užsipilti iki viršaus (masės šiek tiek pasilikti vietos papuošimams).
Visą torto formą dėti į šaldytuvą, ar šaltą vietą, ir laukti, kol masė sustings.
Viršaus puošimas pagal fantaziją. Galima išdėlioti vaisius, uogas ir užpilti spalvota želė arba galima barstyti džiūvėsėliais (nebūtinai saldžiais).
Vietoj biskvito galima naudoti sausainius (sausainius sutrupinti, sumaišyti su maždaug 120 g ištirpinto sviesto).
Ant sausainių supilti visą masę, maišytą su vaisiais ir užšaldyti. Tačiau tortas skanesnis su biskvitine mase.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ddd
2011-09-21 18:51
jei bijai kaitinti, bandyk virduly uzvirinti vandeni ir uzpilti ir maisyti. bet negaliu delto garantuoti ar gausis kas kokybisko... nebandziau, bet ir nemanau kad gausis arba reikes ilgai vargti.
ddd
2011-09-21 18:49
o kaip tu kitaip istirpinsi zelatina jei ne kaitindama. zelatina bijo karscio, bet tame esme, kad ja reikia kaitinti kol istirpsta ir nelieka tu kristalu, jokiu budu neuzvirti. vat jei uzvirsi, tada ir sugadinsi zelatina. o kaitinti laisvai gali. saltam vandeni nieko nebus, i gumula susoks ir viskas
Lina
2011-09-21 18:38
Dar pasitikslinsiu kaip reikia tirpint želatiną? nes girdėjau, kad ji "bijo" karščio, t.y. tada sumažėja jos efektyvumas, o kai užpili šaltu vandeniu ji išbrinksta, bet lieka gumuliukai. Tai kaip reiktų daryt?
prima
2011-08-19 18:34
Labai panašus mano firminio tortelio receptas,tik į pertepimo masę būtinai dedu nors nedaug maskarponės,o vaisiai išties efektingesni,turintys daug sulčių savyjevz. apelsinai.Būtinai pabandykite biskvito sluoksnį sulaistyti penkiasdešimčia gramų juodosios arbatos su trimis valgomais šaukštais brendžio tirpalu. Skonis išties nepakartojamas,net jei tortuką skanaus vaikai,nepergyvenkite,nes alkoholis išgaruoja o torto masėje jaučiamas tik pikantiškas skonis.Jei esate nusiteikę prieš alkoholį,pabandykite torto pagrindus sulaistyti vienos su puse vidutinio dydžio citrinos sulčių ir dvidešimties gramų želatinos tirpalu. SKANAUS
asta
2011-05-15 22:17
sis tortukas nuostabus, darau daznai, bet tik pati kepu biksvita, nepasitikiu is parduotuves daug eeeeeeeee labai.