Maskarponės sūrio pyragas su grietininiu viršumi

Maskarponės sūrio pyragas su grietininiu viršumi
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mascarpone sūris, 1 kilogramas
  • Šokoladas, baltasis, 450 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Grietinė, 240 mililitrų
  • Cukrus, 60 gramų
  • Vanilės ekstraktas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Maltas imbieras, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Vyšnių uogienė
Pagrindui:
  • Biskvitiniai sausainiai, 300 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius susmulkinti iki trupinių ir sumaišyti su kambario temperatūros sviestu bei cukrumi. Šita mase iškloti kepimo indo dugną ir kraštus.

  2. Šokoladą išlydyti virš verdančio vandens - garų vonelėje.

  3. Maskarponės sūrį sumaišyti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius. Supilti vanilę, šokoladą, imbierą ir gerai išmaišyti. Gautą įdarą supilti ant sausainių ir kepti 1 val. orkaitėje įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros. Po to ištepti grietine ir kepti dar apie 10 min.

  4. Patiekti su vyšnių uogiene.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą