Mascarpone sūrio tortas


- Citrinos, 1 vienetas
- Cukrus, 1 stiklinė
- Jogurtas, natūralus, 150 mililitrų
- Grietinėlė, 200 mililitrų
- Sausainiai, pakeliai, Selga ar Gaidelis, 2 vienetai
- Sviestas, 200 gramų
- Želatina, 60 gramų
- Kondensuotas pienas, 200 mililitrų
- Mascarpone sūris, 500 mililitrų
Labai greitai pasigamina, tik nėra pats pigiausias torčiukas :)
Dar reiks bet kokios sultys želatinai ištirpdyti.
Sutrupinam sausainius į didelį indą, išlydom sviestą (galit mikrobangėj) užpilam kondensuotą pieną, gerai viską išmaišom, pilam sviestą ir dar pamaišome, visą masę pilam į tortinę (geriau didesnę) ir suspaudžiam, kad ir rankomis, kad geriau suliptų. Na ką, tada linksmoji dalis, išplakame sūrį, grietinėlę (atskirai) į sūrio plakinį išspaudžiam citriną oj dar cukrų "įpaišom" kur nors :) į tą patį plakinį, jogurtą sudedam ir plakam plakam plakam, ištirbdom želatiną, ir lėtai ją pilam į vieną masę, kaip supratot grietinėlė keliauja į sūrio indą :) labai paprasta ir nerealiai skanu :) ačiū Akvilei už šį nerealų receptuką!
P.S pasipuošti galite, kaip tik norite :)
2014-12-08 21:48
2014-11-03 06:47
2012-11-30 23:01
2011-06-09 19:39
2017-02-19 17:49