Marmurinis Velykinis keksas


- Mišinys, Marmuriniam keksui, 1 pakelis
- Želė, kivi , 80 gramų
- Želė, vyšnių, 80 gramų
- Razinos, 3 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, 3 valgomieji šaukštai
- Vyšnios, šaldytos, 9 vienetai
Atskirai išvirti žele su 200 ml vandens, supilstyti į kiaušinio fomos indelius. Į vyšnių skonio želė sudėti šaldytas vyšnias.
Į atskirus indus suberti vanilinio ir kakavinio kekso mišinius, į kiekvieną iš jų maišant įpilti po 100 ml šalto vandens ir 50 ml aliejaus arba iki purumo išsukto sviesto ar margarino.
Razinas užpilti vandeniu, pamirkyti 10 minučių,nupylus vandenį nusausinti, suberti į paruoštą vanilnio kekso masę.
Išmaišyti tešlas iki vientisos masės ir sluoksniuojant supilti į riebalais išteptą kepimo formą, taip išgaunant norimą kekso raštą
Kepti iki 190ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar keksas iškepęs, tikrinama įsmeigiant medinį smeigtuką (jei jis sausas – kepinys iškepęs)
Iškepus aušinti formoje apie valandą, kol atvės
Paruoštą keksą apibarstyti cukraus pudra.Prieš patiekiant papuošti kiaušiniais iš želė.
Skanaus !