Marmurinis keksas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Kakava, 3 valgomieji šaukštai
- Migdolai, kapoti, 50 gramų
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 450 gramų
- Pienas, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 225 gramai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, pakeliais, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Sviestą išsukite su cukrumi arba vanile ir į šitą masę po vieną įmuškite kiaušinius. Į miltus įberkite kepimo miltelių, migdolų ir pamažu išmaišykite su sviestiniu kremu. Po to supilkite pieną. Karščiui atsparią formą ištepkite riebalais ir pusę jos pridėkite tešlos, į likusią tešlą suberkite kakavą, cukrų, cinamoną ir įpilkite3-4 valgomuosius šaukštus pieno.Tamsiąją tešlą uždėkite ant šviesiosios ir truputį pamaišykite ją šakute, po to įšaukite į orkaitę, ir kepkite 175 laipsnių karščio. Keksas bus iškepęs tada, kai ant įbesto į jį dantų krapštuko neprilips tešlos. Keps jis apie 50-60 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2020-12-09 11:00
Labai skanus! Tik truputį pakeičiau, įmušau 4 kiaušinius (tiesiog tiek radau šaldytuve) ir truputį daugiau cukraus. Ir apliejau šokoladu
Šeimynai labai patiko. Ačiū už receptą.

2018-03-02 10:22
Nepatiko, gavosi sausas ir nesaldus
2017-04-06 21:12
Asmeniskai man neskanus, kiaušinių dabar tik gaila.
2013-02-10 13:52



2021-01-09 20:21
Gaila produktų..