Marmurinis keksas

Marmurinis keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 3 valgomieji šaukštai
  • Migdolai, kapoti, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Pienas, 4 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 225 gramai
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, pakeliais, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Sviestą išsukite su cukrumi arba vanile ir į šitą masę po vieną įmuškite kiaušinius. Į miltus įberkite kepimo miltelių, migdolų ir pamažu išmaišykite su sviestiniu kremu. Po to supilkite pieną. Karščiui atsparią formą ištepkite riebalais ir pusę jos pridėkite tešlos, į likusią tešlą suberkite kakavą, cukrų, cinamoną ir įpilkite3-4 valgomuosius šaukštus pieno.Tamsiąją tešlą uždėkite ant šviesiosios ir truputį pamaišykite ją šakute, po to įšaukite į orkaitę, ir kepkite 175 laipsnių karščio. Keksas bus iškepęs tada, kai ant įbesto į jį dantų krapštuko neprilips tešlos. Keps jis apie 50-60 min.

Receptą atsiuntė: Eglė Dambrauskaitė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Mimi
2021-01-09 20:21
Neskanus! Nerekomenduoju!
Gaila produktų..
Aelita
2020-12-09 11:00
Labai skanus! Tik truputį pakeičiau, įmušau 4 kiaušinius (tiesiog tiek radau šaldytuve) ir truputį daugiau cukraus. Ir apliejau šokoladu Šeimynai labai patiko. Ačiū už receptą.
Edita
2018-03-02 10:22
Nepatiko, gavosi sausas ir nesaldus
Odeta
2017-04-06 21:12
Asmeniskai man neskanus, kiaušinių dabar tik gaila.
policininkai
2013-02-10 13:52