Marmurinis kavos keksas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 300 gramų
- Kakava, 30 gramų
- Kava, stipri, paruošta, 5 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Druska
- Sviestas, labai minkštas, 300 gramų
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai, po kiekvieno įmušto kiaušinio, išplakti.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti. Maišant supilti pieną.
1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišyti.
Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.
Dėti į įkaitintą iki 175° orkaitę 45 - 60 minučių. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.
» Rašyti komentarą