Marmurinis kavos keksas

Marmurinis kavos keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 300 gramų
  • Kakava, 30 gramų
  • Kava, stipri, paruošta, 5 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, labai minkštas, 300 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai, po kiekvieno įmušto kiaušinio, išplakti.

Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti. Maišant supilti pieną.

1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišyti.

Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.

Dėti į įkaitintą iki 175° orkaitę 45 - 60 minučių. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą