Marinuotos žaliuokės

Marinuotos žaliuokės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, 5 vienetai
  • Laurų lapai, 1 vienetas
  • Actas, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 1.5 litro
  • Žaliuokės, 1 kilogramas
  • Druska, 1.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:

Žaliuokes geriausia sūdyti arba šaldyti, bet jei sugalvojot užsimarinuoti, tai irgi tinka.

Žaliuokes švariai nuplaukite, kad neliktų smėlio. Sudėkite į puodą ir iki pusės užpilkite vandeniu. Kai užvirs, įdėkite druskos, pipirų, lauro, acto. Pavirus kelias minutes verdančias supilkite į stiklainius ir užsukite, apverskite stiklainius ir laikykite kol atšals. Atšalusias laikykite šaldytuve (gali išstovėti iki pavasario).

Receptą atsiuntė: Tomas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
rita
2010-08-07 09:45
skanu
ma
2009-10-08 21:16
Norma, 1L grybu dekite 2-3 saukstus acto ir bus labai skanu.
Lile
2009-10-08 19:27
Pirma paragauk, tada sakyk viskas cia gerai, paragavau - pats tas, nieko netruksta.
Kumucia
2009-10-08 16:09
Slabnokas marinatas, grybai 'megsta" macnesni