Margasis keksas

Margasis keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 200 mililitrų
  • Kakava
  • Margarinas, RAMA, kepiniams (kambario temperatūros), 120 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 400 mililitrų
  • Pienas, 130 mililitrų
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Druska, 0.3 arbatinio šaukštelio
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Saldainiai, irisiniai arba su kremo įdaru, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Mažąją kekso formelę ištepkite margarinu. Pakaitinkite 50 ml pieno, nuimkite nuo ugnies ir suberkite šokoladą. Viską sumaišykite ir leiskite šokoladui ištirpti. Suplakite margariną su cukrumi ir įplakite po vieną kiaušinį. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suplakite likusį pieną ir grietinę. Į suplaktą masę sudėkite trečdalį miltų mišinio ir viską suplakite. Įpilkite trečdalį pieno ir grietinės. Suplakite į vientisą masę. Pamažu suberkite likusius miltus ir supilkite pieno mišinį. Pusę tešlos įdėkite į kitą indą ir į jį supilkite šokolado ir pieno mišinį. Jei norite, pridėkite smulkintų saldainių ir suplakite tešlą į vientisą masę. Į formą pakaitomis dėkite šviesią ir tamsią tešlą. Kepkite 50 minučių. Iškeptą keksą 10 minučių palikite atvėsti formoje, po to, apvertę formą, keksą išimkite ir leiskite jam apdžiūti. Patiekdami apibarstykite kakavos milteliais.

Receptą atsiuntė: RAMA
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laure
2013-05-17 11:50
Labai skanus keksas vakar kaip tik ji kepiau. Turiu tik klausimeli nzn kodel, bet kai iskepe as istraukiau ji buvo toks grazus iskiles is formos, o va po tu 10 min kurias reikia palaukt is formos neisimant tai grizus radau sukritusi kazin kame cia saknys buvo, gal kas zino?