Margas tortukas mamai


- Varškė, 500 gramų
- Sausainiai, 2 pakeliai
- Grietinėlė, 250 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Šokoladas, pieniškas, 100 gramų
- Riešutai, 100 gramų
- Šokoladas, juodasis, 50 gramų
- Razinos, 50 gramų
- Vanduo, 5 valgomieji šaukštai
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Tirpi kava, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Sausainius sutrupinkite iki miltų, sveistą išlydikite ir sumaišykite su sausainiais.
Išklokite tortinę maistine plėvele ir sukrėskite sausinių masę. Paslėkite ir dėkite į šaldytuvą.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
Varškę ištrinkite su cukrumi ir grietinėle iki vientisos masės.
Želatiną pašildykite karšto vandens vonelėje ir ištirpinkite, kiek pravėsusią supilkite į varškę.
Varškės masę padalinkite pusiau.
Į vieną varškės dalį dėkite vanilinį cukrų, į kitą - kavą, išmaišykite.
Riešutus pakepinkite ir pakapokite. Pusę jų supilkite į kavos skonio varškės masę.
Išimkite torto pagrindą iš šaldytuvo ir supilkite kavos skonio varškę. Vėl statykite į šaldytuvą.
Razinas pasmulkinkite ir suberkite ant kavos kremo sluoksnio, tuomet supilkite vanilinį varškės sluoksnį, statykite į šaldytuvą nakčiai.
Kitą rytą puoškite: sulaužykite šokoladus ir juos ištirpinkite vandens vonelėje.
Šokoladu apliekite torto viršų ir kraštus. Kraštus aplipdykite smulkintais riešutais, viršų puoškite pasitelkę fantaziją. Efektingai atrodo kokoso drožlės ir migdolų plokštelės.
Palikite dar valandai, kol šokoladas sustings. Skanaus!