Mamos varškės apkepas

Mamos varškės apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, džiovinti, nepilna
  • Cukrus, nepilna
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Manų kruopos, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 50 gramų
  • Varškė, 1 kilogramas
  • Sviestas, 145 gramai
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi.
Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų, manų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti.
Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašyti į apkepo masę (išplakti tešlos nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti).
Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą (galite apibarstyti mėgstamais riešutais bei prieskoniais) ir pašaukite į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min.
Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo.
Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Skaniausias šiltas, arba pašildytas.
Ką tik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs.
Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ona
2017-07-06 21:18
Labai megau varskes apkepus,bet vis nesig
audavo,kai pradejau dometis
tiek radau geru receptu,kad dabar labai daznai kepu ir pavyksta,skanu.Valiooo man pasiseke
Idalija
2016-04-25 19:15
Labai geras receptas! Aciu visada taip kepsiu varskes apkepa. Taip pat tinka ir su razinomis tai tada tikriausiai vadintusi mociutes apkepas...toks tradicinis
Gintare
2014-06-08 13:45
ar i ikaitinta orkaite deti?
myliu gerbiu no
2013-11-07 19:37
as tai nedeciau abrikosu nes jie neskanus buna
Agnė
2013-09-19 22:52
Tobulas receptas, kartą pabandžius kitokio ir nebekepu! Tik barstau viršų migdolų drožlėmis ir cinamonu