Mamos picos padas


- Dešra, arba rūkytas kumpis, 200 gramų
- Sūris, 200 gramų
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, tirpintas, 1 valgomasis šaukštas
- Daržovės, alyvuogės, pomidorai ar kt.
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Pienas, 80 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Mielės, 10 gramų
- Sviestas, arba margarinas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Visi produktai turi būti šilti. Mieles, dalį pieno, porą šaukštų miltų ir žiupsnelį cukraus gerai sumaišykite ir pastatykite šiltai, kol pakils, apie 15 minučių. Supilkite į likusius miltus išplaktą kiaušinį, ištirpintą sviestą ir kitus tešlos ingredientus sumaišykite su pakilusia tešla. Jeigu tešla bus per skysta, įberkite truputį miltų. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ar maistine pėleve ir pastatykite šiltai, kol pakils, apie 0,5 - 1 valandą.
Ant skardos dydžio kepimo popieriaus lapo kočiokite tešlą per visą lakštą. Perkelkite į skardą. Pridenkite ir palikite dar 30 minučių pakilti.
Ištepkite tešlos lakštą sviestu, pomidorų padažu, pabarstykite smulkiai pjaustytos dešros, mėgstamų daržovių, galiausiai užberkite smulkiai tarkuoto lydyto sūrio. Produktus įdarui galite dėti pagal savo skonį.
Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje, maždaug 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus.
2018-06-18 17:01
2017-07-02 17:37
2016-01-25 11:59

2014-06-24 15:53
2019-12-13 15:49