Mamos pica arba kai tingiu kepti picą

Mamos pica arba kai tingiu kepti picą
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Svogūnai, auksinis, 1 vienetas
  • Svogūnai, mėlynasis, 1 vienetas
  • Kiaulės kumpis, šaltai rūkytas, 4 griežinėliai
  • Alyvuogių aliejus, extra virgin
  • Pienas, (aš naudojau "Prussia"), 120 gramų
  • Pienas, Džiugas ar Parmezanas, 60 gramų
  • Prieskoniai, Rucola žolės, 1 sauja
  • Čili
  • Raudonėliai
  • Pomidorų pasta
  • Picos papločiai, VIČI, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Kai nesinori terliotis tarp puodų, kai nėra laiko gaminti, kai nusibodo picerijų pica, kai pasiilgai naminės/mamos picos - tuomet šis receptas tikras išsigelbėjimas!

Šiaip receptą pasiskolinau iš mamos, tačiau ji picą ruošia ilgiau, nes pati daro tešlą padui bei įdarą - sakau įdarą, nes tuoj suprasite, kur ir yra visas smagumas, be to, jos picos žymiai sotesnės ir skanesnės :) Tad kaip sakiau, aš pagudriauju su picos padu, tad:

Masė/įdaras: visas daržoves bei kumpį, reikia supjaustyti nedideliais gabaliukais, o kol viską pjaustau, prieš tai padėjęs ant lentelės picos padą - leidžiu jam atšilti iki tol, kol jis pasidaro minkštas. Viską supjaustęs sudedu į puodą, taip pat sudedu saują Rucola žolių, aš mėgstu jas suplėšyti per pus, taip jos labiau pasiskirstys po visą masę. Į masę sutarkuoju fermentinį sūrį, gerą šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus, susmulkintą čili pipirą bei raudonėlį. Visą masę išmaišau su šaukštu, reikia gerai išmaišyti, tam jog viskas vienodai pasklistų.

Atšilus picos padui, pabarstau ant skardos miltų, tam kad picos padas nepridegtų. Picos padą aptepu nestoru sluoksniu extra virgin alyvuogių aliejumi ( ne ne ne, pica tikrai nebus riebi, nebijokit! :) tiesiog dėl alyvuogių aliejaus, jos padas nesukeps ir nebus kietas). Tada ant tolygiai išteptu extra virgin alyvuogių aliejumi picos pado dedu 1 valg.šaukštą pomidorų pastos (čia jau kiekvienas pagal skonį tegul deda pomidorų pastos ).

Kai picos padas paruoštas, sudedu pamažu visą masę ant picos, tolygiai paskirstau, keli mostai Džiugo sūrio ir į orkaitę.

Kepu įkaitintoje +180 C orkaitėje,10 - 12 min.

Po gabalėlį į rankas ir .... Bon appetit!

P.S.: šita masė tiktų tiek ant picos, tiek ir į bandeles ar kažką panašaus.

Receptą atsiuntė: mindaugas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
as
2016-04-03 14:45
Mamos pica arba kai tingiu kepti pica...
O kai tingiu kepti, tuomet ir prašau mamos, kad iškeptų...
davida
2014-11-04 21:07
Oj kiek piktu komentaru. Skani pica, smagu kad dalinates
xxx
2013-10-21 17:33
visai neblogas receptukas,kam nepatinka,niekas neliepia gamintis,smagu ir pagirtina jau vien del to,kad vyrukas gaminasi ir kitiems pataria,ne taip jau daug tokiu yra,ar ne?
lina
2013-10-20 20:33
taip taip, kuo daugiau baltos misraines ir sniceliu ant picos pado tuo geresne pica! fuj slyklstu ziuret.. gal bent truputi pasidomekit kas ta pica yra ir is ko ji daroma
seimininkute
2013-08-21 19:12
puikiai aprašytas receptas smagu skaityti, kai iškart atsakoma į iškilusius klausimus