Maltos mėsos kotletai su kuminais ir raudonuoju padažu (Σουτζουκάκια)

Maltos mėsos kotletai su kuminais ir raudonuoju padažu (Σουτζουκάκια)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos faršas, 400 gramų
  • Raudonas vynas, sausas, 80 mililitrų
  • Duona, 2 riekės
  • Česnakai, smulkinti, 2 skiltelės
  • Petražolės, smulkintos, 1 saujelė
  • Kuminas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Jūros druska, 1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
Padažui:
  • Konservuoti pomidorai, 200 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Kuminas, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 1 žiupsnelis
  • Česnakai, 1 skiltelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Duonos riekes suplėšyti smulkiais gabaliukais ir užmerkti vyne kelioms minutėms.

  2. Nugręžti duoną, dėti ją į dubenį. Sudėti likusius ingredientus: maltą mėsą, smulkintą česnaką, smulkintas petražoles, druską, pipirus ir kuminą.

  3. Gerai išminkyti mėsą su visais ingredientais, uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 min.

  4. Pamirkius rankas likusiame vyne suformuoti cepelino formos kotletukus. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

  5. Susmulkinti česnaką, pomidorus. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, suberti česnakus, pomidorus, pagardinti cukrumi, druska ir kuminu. Kaitinti padažą, tol kol išgaruos skystis ir liks tirštas padažas.

  6. Patiekti su ryžiais, ant kotletų užpilti paruošto padažo.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą