Maltos mėsos kotletai su kuminais ir raudonuoju padažu (Σουτζουκάκια)

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiaulienos faršas, 400 gramų
- Raudonas vynas, sausas, 80 mililitrų
- Duona, 2 riekės
- Česnakai, smulkinti, 2 skiltelės
- Petražolės, smulkintos, 1 saujelė
- Kuminas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Jūros druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Konservuoti pomidorai, 200 gramų
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Kuminas, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Česnakai, 1 skiltelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Duonos riekes suplėšyti smulkiais gabaliukais ir užmerkti vyne kelioms minutėms.
Nugręžti duoną, dėti ją į dubenį. Sudėti likusius ingredientus: maltą mėsą, smulkintą česnaką, smulkintas petražoles, druską, pipirus ir kuminą.
Gerai išminkyti mėsą su visais ingredientais, uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 min.
Pamirkius rankas likusiame vyne suformuoti cepelino formos kotletukus. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Susmulkinti česnaką, pomidorus. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, suberti česnakus, pomidorus, pagardinti cukrumi, druska ir kuminu. Kaitinti padažą, tol kol išgaruos skystis ir liks tirštas padažas.
Patiekti su ryžiais, ant kotletų užpilti paruošto padažo.
» Rašyti komentarą