Maltos mėsos kepsnys

Maltos mėsos kepsnys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai, malti
  • Garstyčios, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Šalavijas, džiovinti
  • Jautienos faršas, 1.3 kilogramo
  • Džiūvėsėliai, 0.5 stiklinės
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Pomidorų padažas, 0.5 stiklinės
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Vorčesterio padažas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti.
Česnaką sugrūsti.
Sudėti į maltą jautieną svogūną bei česnaką, supilti pieną, Voršesterio padažą, sudėti šalavijus, druską, garstyčias, pipirus, džiūvėsėlius ir suminkyti į vientisą masę.
Sudėti į aliejumi išteptą kepimo formą arba suformuoti į stačiakampį kepalą ant aliejumi pateptos skardos.
Viršų aplieti pomodorų padažu (galima vartoti ir kitus padažus, pavyzdžiui, Barbekiu padažą) ir įkišti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepti 60-75 min.
Iškepus ištraukti ir leisti 5 min. praaušti.
Praaušus išimti iš formos ir supjaustyti riekutėmis.
Šis patiekalas populiarus įvairiose šalyse - Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje.
Į maltą jautieną dar galima įmaišyti maltos avienos ar kiaulienos.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą