Maltos mėsos kepsnys


- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai, malti
- Garstyčios, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Svogūnai, 1 vienetas
- Šalavijas, džiovinti
- Jautienos faršas, 1.3 kilogramo
- Džiūvėsėliai, 0.5 stiklinės
- Pienas, 200 mililitrų
- Pomidorų padažas, 0.5 stiklinės
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vorčesterio padažas, 1 valgomasis šaukštas
Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti.
Česnaką sugrūsti.
Sudėti į maltą jautieną svogūną bei česnaką, supilti pieną, Voršesterio padažą, sudėti šalavijus, druską, garstyčias, pipirus, džiūvėsėlius ir suminkyti į vientisą masę.
Sudėti į aliejumi išteptą kepimo formą arba suformuoti į stačiakampį kepalą ant aliejumi pateptos skardos.
Viršų aplieti pomodorų padažu (galima vartoti ir kitus padažus, pavyzdžiui, Barbekiu padažą) ir įkišti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepti 60-75 min.
Iškepus ištraukti ir leisti 5 min. praaušti.
Praaušus išimti iš formos ir supjaustyti riekutėmis.
Šis patiekalas populiarus įvairiose šalyse - Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje.
Į maltą jautieną dar galima įmaišyti maltos avienos ar kiaulienos.
Skanaus.