Maltos mėsos apkepas su sūriu


- Česnakai, 3
- Čiobreliai
- Juodieji pipirai
- Petražolės, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
- Pomidorai, 4 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Špinatai, 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Batonas, 150 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Pienas, 500 gramų
- Druska
- Aliejus
- Sviestas
- Mėsa, malta, 500 gramų
Batoną supjaustome riekelėmis, užpilame pienu ir paliekame 10min pastovėti. Špinatus, nuvalome, nuplauname ir gerai nuvarvinam. Sūri susitarkuojam. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname aliejuje, pasūdome, paskaninam pipirais, čiobreliais ir trintu česnaku. Paliekame atvėsti. Į tą pačią keptuvę įdedame šaukštą sviesto ir šiek tiek pakepiname špinatus (kol suminkštės). Batoną nuspaudžiame , sutriname ir sumaišome su faršu. Sudedame svogūnus, įmušam kiaušinį, įberiame 1 valg.šaukštą petražolių, gerai išminkome.
Kepimo indą ištepame sviestu ir ant dugno paskleidžiame mėsą. Sudedame špinatus, ant viršaus-likusią mėsą. Išdėliojam pjaustytus pomidorus, apibarstome fermentiniu sūriu, galima paskaninti smulkintais krapais ar petražolėmis. Kepame 180 laipsnių temp. orkaitėje apie pusę valandos.
2011-04-08 15:35

2011-10-10 14:45