Maltinukai su ryžiais citrininiame padaže (Ekşili terbiyeli köfte)

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vanduo, 2 litrai
- Vištienos faršas, 300 gramų
- Bulvės, vidutinio dydžio, 4 vienetai
- Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Citrinų sultys, 5 valgomieji šaukštai
- Ryžiai, 2 valgomieji šaukštai
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Ryžius išvirti. Nedideliais kubeliais supjaustyti bulves ir morkas. Kai ryžiai bus išvirę, padėti juos kuriam laikui šiek tiek atvėsti.
Mėsą sumaišyti su ryžiais, pagardinti prieskoniais, gerai išminkyti. Suformuoti kukuliukus, juos apvolioti miltuose.
Į verdanti vandenį sudėti bulves ir morkas. Labai atsargiai į verdantį vandenį dėti kukuliukius. Tam aš naudojau nedidelį samtį, kad verdantis vanduo juos lėtai apsemtų ir tuomet atsargiai panardinau vandeny. Šį troškinį virti 15 minučių.
Kiaušinio trynius ir citrinos sultis gerai išplakti. Tada labai lėtai šį padažą supilti į puodą su mėsa ir daržovėmis, lengvai išmaišyti.
Patiekti su ryžiais ir salotomis. Galima papuošti krapais ar petražolių lapeliais.
» Rašyti komentarą