Makaronai įdaryti mėsos padažu (bolognesse)


- Juodieji pipirai, Bolognesse padažui
- Morkos, Bolognesse padažui, 1 vienetas
- Svogūnai, Bolognesse padažui, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, Bolognesse padažui, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, Bešamelio padažui, 50 gramų
- Pienas, Bešamelio padažui, 500 mililitrų
- Pienas, Bolognesse padažui, 150 mililitrų
- Pomidorų sultys, Bolognesse padažui, 400 gramų
- Makaronai, Canelloni, 400 gramų
- Pienas, Bešamelio padažui, 1 sauja
- Druska, Bešamelio padažui
- Druska, Bolognesse padažui
- Aliejus
- Sviestas, Bešamelio padažui, 50 gramų
- Kuminas, Bolognesse padažui
- Krapai, Bešamelio padažui
- Provanso žolelės, Bolognesse padažui
Makaronus apvirti, bet nepervirti. Svarbu įpilti truputį aliejaus, kad verdant jie nesuliptų.
Tada, ruošiame mėsos padažą: daržoves, supjaustytas kubeliais pakepiname keptuvėje, su trupučiu sviesto ir aliejaus.
Kai daržovės suminkštės sudėkite mėsą, ją apkepinkite.
Supilkite pomidorus savo sultyse.
Supilkite pieną.
Troškinkite iki tol, kol išgaruos skystis.
Kai skystis išgaruos galite sudėti prieskonius.
Bešamelio padažas: puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir nuolatos maišykite, kol sutirštės. Sudėkite fermentinį sūrį, SANTA MARIA krapus bei įdėkite druskos.
Į makaronus kimškite mėsos padažą ir dėkite vieną po kito į kepimo formą. Kai jau sudėsite visus įdarytus makaronus užpilkite bešamelio padažą. Ir apibarstykite fermentiniu sūriu.
2015-07-25 16:18