Magdalenas – ispaniški keksiukai

Magdalenas – ispaniški keksiukai
Magdalenas – ispaniški keksiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 325 gramai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 230 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus, 200 mililitrų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Vanilės ekstraktas, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, pabarstymui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius ir cukrų išplakame elektriniu plaktuvu, kol gauname balsvą masę (plakame ~5 min). Po to supilame aliejų, vėl išplakame, tada supilame pieną, vanilės ekstraktą ir vėl išplakame.

  2. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Miltų mišinį pamažu beriame į tešlą ir plakame plaktuvu, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių.

  3. Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius ir juos pripildome maždaug ¾ tešlos. Kiekvienos Magdalenos vidurį apibarstome cukrumi.

  4. Keksiukus kepame iki 180 C įkaitintoje įkaitintoje orkaitėje ~18-20 min, kol šie gražiai parunda, po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Iš visos tešlos turėtumėte gauti ~18 Magdalenų. Skanaus!

Porcijų skaičius: 9
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Martyna
2020-05-02 22:04
Laba vakara.Norint iš šios keksiukų masės iškepti vientisa keksa kiek laiko kepti?
Eglė
2020-01-12 15:02
Vietoj pieno jau kelis kartus pyliau pieną su baileys likeriu (proporcijos savo nuožiūra). Skonis nepaprastai pasakiškas gavosi
[email protected]
2018-01-10 22:02
Produktai paprasti, o skonis nepaprastas. Truputį pamažinau cukraus. Skanu!