Magdalenas – ispaniški keksiukai

Magdalenas – ispaniški keksiukai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Miltai, 325 gramai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 230 gramų
- Saulėgrąžų aliejus, 200 mililitrų
- Pienas, 100 mililitrų
- Vanilės ekstraktas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, pabarstymui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 9
Kiaušinius ir cukrų išplakame elektriniu plaktuvu, kol gauname balsvą masę (plakame ~5 min). Po to supilame aliejų, vėl išplakame, tada supilame pieną, vanilės ekstraktą ir vėl išplakame.
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Miltų mišinį pamažu beriame į tešlą ir plakame plaktuvu, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių.
Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius ir juos pripildome maždaug ¾ tešlos. Kiekvienos Magdalenos vidurį apibarstome cukrumi.
Keksiukus kepame iki 180 C įkaitintoje įkaitintoje orkaitėje ~18-20 min, kol šie gražiai parunda, po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Iš visos tešlos turėtumėte gauti ~18 Magdalenų. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2020-05-02 22:04
Laba vakara.Norint iš šios keksiukų masės iškepti vientisa keksa kiek laiko kepti?
2020-01-12 15:02
Vietoj pieno jau kelis kartus pyliau pieną su baileys likeriu (proporcijos savo nuožiūra). Skonis nepaprastai pasakiškas gavosi 

2018-01-10 22:02
Produktai paprasti, o skonis nepaprastas. Truputį pamažinau cukraus. Skanu!
2021-03-10 13:08