Lydeka šventėms

Lydeka šventėms
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Kviečiai, gemalai, Malsena, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaulienos lašiniai, sūdyti, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, Malsenos, Karališki, 1 valgomasis šaukštas
  • Lydeka, didelė, 1 vienetas
  • Batonas, riekelė, 2 vienetai
  • Pienas, 50 gramų
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Prieskoniai, citrininiai, žuvies
  • Žuvis, filė: j. lydekos, saidos, lašišos, 250 gramų
  • Žalumynai, pancūziški
Gaminimo instrukcija:

Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, ir lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius.Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus; patikrinti, ar nėra kaulų; apibarstyti prieskoniais; pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę.

Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
irena
2010-04-03 13:32
na,gaspadinės,-tuoj bandysiu šį šedevrą.Turiu 3 dideles lydekas,tad iki greito pasiskaninimo.Pažiūrėsim kas gausis ,vakare parašysiu
Zita
2010-01-01 21:17
Šitas patiekalas pats gražiausias.