Lydeka šventėms


- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Kviečiai, gemalai, Malsena, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaulienos lašiniai, sūdyti, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, Malsenos, Karališki, 1 valgomasis šaukštas
- Lydeka, didelė, 1 vienetas
- Batonas, riekelė, 2 vienetai
- Pienas, 50 gramų
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Prieskoniai, citrininiai, žuvies
- Žuvis, filė: j. lydekos, saidos, lašišos, 250 gramų
- Žalumynai, pancūziški
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, ir lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius.Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus; patikrinti, ar nėra kaulų; apibarstyti prieskoniais; pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę.
Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.
2010-01-01 21:17
2010-04-03 13:32