Lydeka druskoje

Lydeka druskoje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Rozmarinas, džiovintos šakelės
  • Lydeka, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Druska, 2 kilogramai
Gaminimo instrukcija:

Lydekas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į žuvies pilvo ertmę sudėkite rozmarino šakeles.
Ant skardos dugno berkire 2-3 cm sluoksnį druskos, ant jo dėkite lydeką ir apiberkite likusia druska. Pašaukite į 240 C orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.
Išėmę iš orkaitės, kelias minutes luktelėkite, kol lydeka pravės, tada nužerkite, tiksliau, lengvai nuskaldykite, druską.
Valgykite su garuose troškintomis daržovėmis, apšlakstytomis lydytu sviestu ar grietinėlė.

Pastaba. Nesibaiminkite, kad žuvis bus per sūri. Taip ruošiama, ji pasisavins druskos būtent tiek, kiek reikia.
Patarimas. Orkaitėje kepamos žuvies kvapas taip nedirgins, jeigu į atskirą indą orkaitėje įdėsite kelias žalias bulves.

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
S
2016-01-04 19:34
Puses kg lydekaite isdziuvo, reikia kepti max 20 min... Ir citrinos griezineliai viduje butu geriau uz ta rozmarina, aisku cia skonio reikalas....
runce
2013-03-06 14:49
mano vyras privalges vos nenutrosko alaus isgere keturis butelius
savas
2010-10-23 12:30
tik nepamirskit pasistatyt kibira alaus pries pradedant valgyt
Tadas
2010-05-01 12:12
aiste
2010-03-25 16:35
O kaip itariu druska kogero tokiam patiekalui labiau tinkama yra ta stambi, gel netgi tokia kaip buna kristaliukai?..su smulkia gal nelabai gautusi...