Lukštuose įdaryti kiaušiniai

Lukštuose įdaryti kiaušiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Svogūnai, 3 galvos
  • Petražolės, džioviti, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Batonas, ilgas, 10 riekių
  • Ridikėliai, 10 vienetų
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išvirti kietai, dar karštus perpjauti pusiau aštriu peiliu, šaukšteliu atsargiai išskobti iš lukšto

  2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti 50 gr.sviesto,kol pasidarys skaidrūs, negailėti sviesto,pagardinti druska, truputį atvėsinti.

  3. Sumalti kiaušinius, džiovintas petražoles ir kepintus svogūnus, viską pagardinti pagal skonį druska ir maltais pipirais, gerai išmaišyti iki vientisos masės.

  4. Šaukšteliu užpildyti mase lukšto puseles, atsargiai prispausti masę, paniruoti maltais džiuvėsėliais, apkepti svieste, kol gražiai apskrus.

  5. Patiekti ant batono skridinėlio ,kurį galima paskrudinti ant sviesto arba išsikepti skridinėlių iš šaldytos bemielės tešlos

  6. Papuošti išpjaustytu ridikėliu ir turimais žalumynais.

  7. Šis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugiau kaip 50 metų- būtinai per šv.Velykas ir per svarbias šeimos šventes.

    Skanaus !

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Audronė
» Rašyti komentarą