Lotaringiškas daržovių pyragas

Lotaringiškas daržovių pyragas
Tai populiarus, prancūziškas, atviras, trapios tešlos pyragas, kitaip dar vadinamas kyšu. Jei norite panašaus, bet sotesnio pyrago, į jo įdarą galite įtraukti ir 150 g mėgstamo faršo, kurį reikia apkepti kartu su daržovėmis. Bet, aš siūlau lengvą, papras
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pomidorai, (papuošimui), 1 vienetas
Įdarui:
  • Cukinijos, 1 vienetas
  • Bulvės, 1 vienetas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, (tryniai), 3 vienetai
  • Grietinėlė, 100 mililitrų
  • Sūris, fermentinis, 100 gramų
  • Bazilikas, džiovintas, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai
Tešlai:
  • Miltai, 150 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Vanduo, šiltas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Išsijoti miltus ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Sutarkuoti gerai atšaldytą sviestą ir sumaišyti su miltais. Užminkyti trapią tešlą. Jei tešla gaunasi per rupi, įpilti 1 - 2 valg. š. vandens. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaltai apie 30 min.

  2. Cukiniją, bulvę ir morką sutarkuoti burokine tarka, nuspausti sultis, pabarstyti druska ir pipirais, šiek tiek apkepti keptuvėje ant aliejaus ar sviesto ir palikti atvėsti.

  3. Į apvalios kepimo formos (∅ 24 cm) dugną įkloti 2\3 atvėsintos tešlos. Iš likusio 1\3 tešlos padaryti pyrago kraštelius. Visą būsimą pyragą užkloti kepimo popieriumi ir ant jo užpilti pupelių (žirnių ar ryžių,taip kad tešlą prispaustų). Tokiu būdu pyrago pagrindą kepti apie 10 - 15 min. iki +200°C temp. jau įkaitintoje orkaitėje.

  4. Tuo metu į atvėsusias apkeptas daržoves supilti grietinėlę, kiaušinių trynius, sudėti tarkuotą sūrį, bazilikus, šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.

  5. Nuo lengvai apkepusio pyrago pagrindo nuimti kepimo popierių ir pupeles ir supilti daržovių - trynių - grietinėlės masę. Papuošti pyragą pomidoro skiltelėmis ir kepti jau įkaitintoje iki + 180°C orkaitėje apie 15 min.

    Gero apetito!

    P.S. Pyragas skanus tiek karštas, tiek ir visai atvėsęs:)

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jūratė
» Rašyti komentarą