Liny Burgeris


- Mėsa, kiaulienos + jautienos faršas, 80 gramų
- Pomidorai, 1 skiltelė
- Salotos, iceberg , 1 lapas
- Marinuoti agurkai, 1 vienetas
- Česnakai, 2 skiltelės
- Majonezas, 1 arbatinis šaukštelis
- Garstyčių padažas, 1 arbatinis šaukštelis
- Petražolės, 1 saujelė
- Bandelės, 1 vienetas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
Svogūną susmulkiname juostelėmis, kepame ant aliejaus kol įgaus auksinį atspalvį.
Paruošiame padažą: Sumaišome šaukštą majonezo su šaukštu garstyčių, susmulkiname skiltelę česnako.
įdaro paruošimas: Susmulkiname salotos lapą grežinėliais, Marinuotą agurką taip pat susmulkiname pailgomis juostelėmis. Pomidorą supjaustome grežinėliais, vienai porcijai užteks 1 grežinėlio.
Mėsos paruošimas: Susmulkintą česnako skiltelę ir petražolės saujelę sumaišome su faršu. Įdedame druskos ir pipirų (pagal skonį). suformavus plokščią apsiritimą kepame pasirinktinai - skaniausia ant ugnies arba grill keptuvės kol gražiai apskrus. Galima kepti ir orkaitėje ~180 laipsnių temperatūroje ~ 30 min.
Bandelės paruošimas: Bandelę galima naudoti tokią kokia patinka. Aš naudoju specialiai mėsainiams skirtą bandelę. Vidines bandeles puses galima apskrudinti ant grill arba paprastos keptuvės.
Paskrudintą bandelę ištepame paruoštu padažą (abi vidines bandelės puses). Ant apatinės bandelės dedame pomidorą, agurkelį, keptą mėsą, keptą svoguną, smulkintą salotos lapą ir viršutinę bandelės pusę. Skanaus.