Liežuvis kaparėlių padaže


- Laurų lapai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Garstyčios, prancūziškos, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Jaučio liežuvis, 1 kilogramas
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 150 gramų
- Grietinėlė, 50 gramų
- Sultinys, jautienos, padažui, 600 gramų
- Baltieji pipirai, 10 vienetų
- Kaparėliai, 4 valgomieji šaukštai
Užpilti liežuvį vandeniu, kad liežuvis būtų pilnai užpiltas. Užvirinti, nuimti putas ir tada vandenį nupilti.
Vėl liežuvį užpilti nauju karštu vndeniu, sudėti supjaustytas morkas ir svogūną. Uždengti ir virti ant silpnos ugnies 2,5 val. Likus 5 min. iki virimo pabaigos sudėti laurą ir pipirus.
Išvirtą liežuvį išimti iš sultinio, įdėti į šaltą vandenį ir, neleidus visiškai atšalti, nuimti plėvelę.
600 g nuo liežuvio likusio sultinio perkošti ir supilti į kitą puodą. Užvirinti.
Miltus sumaišyti su pienu ir, pamaišant, supilti į sultinį. Pavirti 5 min, tada sudėti garstyčias ir kaparėlius, įmaišyti grietinėlę, įpilti truputį citrinos sulčių, pasūdyti ir įberti pipirų.
Liežuvį supjaustyti išilgai, patiekti su kaparėlių padažu. Prie šio patiekalo tinka bulvių košė, šviežios daržovės.