Lietuviški nesenstantys kūčiukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 4 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 7 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 450 gramų
- Pienas, šiltas, 200 mililitrų
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Mielės, šviežios, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:
Mieles ištriname su cukrumi ir druska. Tada ant jų supilame šiltą pieną, tik labai labai gerai atvėsintą. Po truputį beriame miltus, bet ne visus, o tik pusę viso kiekio. Tada tešlą paliekame šiltai apie 30 min.
Po to, suberiame likusius miltus, aguonas, įpilame ištirpdytą sviestą ir minkome tešlą. Ją dar kartą paliekame pakilti šiltai apie 30-40 min.
Tuomet iš tešlos padarome apie 6 nedidelius rutuliukus ir juos formuojame taip, kad gautume ploną cilindro formos "pagaliuką" ir jį pjaustome norimo dydžio kūčiukais (stengtis nedidelius, nes jiems kepant, kūčiukai pučiasi). Sudedame supjaustytus gabaliukus į skardą ir kepame 180 C orkaitėje apie 10 – 15 minučių, kol gražiai parus. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-12-13 22:34
Šilta pieną tik gerai gerai atvėsintą
2016-12-13 20:55
Cia ne kuciukai,o sausainiai.tikri kuciukai yra be pieno ir sviesto
2016-12-12 21:17
Kūčiu maistas būna be sviesto ir pieno
2014-01-09 12:58
Labai skanūs kūčiukai,kaip iš mano vaikystės.Kitą kartą darysiu iš dvigubos normos nes jie vos sulaukė švenčių
Ačiū už receptą.


2021-12-21 13:55