Lietuviški kopūstainiai su kalakutiena

Lietuviški kopūstainiai su kalakutiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kopūstai, 1 kilogramas
  • Krapai, švieži
  • Morkos, 3 vienetai
  • Ryžiai, apvirti, 0.5 stiklinės
  • Kalakutienos faršas, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 2 litrai
  • Druska
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Sultinys, kubeliai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Kopūsto galvą nuplaukite, kotą išpjaukite, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 min. Apvirtą kopūstą išskirstykite lapais, kapokle išmuškite sustorėjusias vietas.
Įdarui kalakutienos filė sumalkite. Susmulkinkite svogūnus, pakepinkite svieste, įmuškite kiaušinį, suberkite apvirtus ryžius, pipirus, druską, smulkintus krapus ir gerai išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Įdarui tinka ir virta mėsa. Į ją galima dėti truputį apvirtų ryžių ar perlinių kruopų.
Po kupiną šaukštą įdaro dėkite ant paruoštų kopūsto lapų, suvyniokite į volelį ir pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, išklotą gausiu sluoksniu morkų griežinėlių, užpilkite sultinio ir troškinkite apie 40 min. Troškinimo pabaigoje supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Valgykite pietums su virtomis bulvėmis ir morkų užpilu. Skanaus.

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Inesa
2009-04-23 13:07
Pomidorų padažo į troškintuvą ir aš daug dedu
sandra
2009-04-23 09:58
tikrai taip, yra zmoniu, kurie balandelius troskina pomidoru padaze, versiju daug
Inesa
2009-04-23 09:30
Įdomiai. Tikriausiai kiek šeimininkių, tiek idėjų
sandra
2009-04-22 17:25
jo, sudedu balandelius, morkytes ir ant virsaus padaziuka ir kokia 15 min. orkaiteje pazarinu. o padaziuka darau is nuoviro kur vire balandeliai + pomidoru padazas + sviestukas + pienukas + saukstas miltu, dar druskos truputuka. isverdu toki padaziuka ( panasus kaip lazanijai).
Inesa
2009-04-22 14:47
orkaitėje! vau, nebūčiau sugalvojus šitaip ačiū. progai pasitaikius reikės ir orkaitėje išmėginti. Taip sudedi tiesiog į troškintuvą, užpili padažu ir - orkaitėn?