Lietuviški čenakai

Lietuviški čenakai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 2 vienetai
  • Kiauliena, marinuota, 100 gramų
  • Sojos padažas, 2 lašai
  • Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Rauginti agurkai, 0.5 vieneto
  • Rauginti kopūstai, 100 gramų
  • Jalapenai, griežinėlis, 1 vienetas
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:

Gal ir netikri čenakai, bet tikrai skanūs. Galima šį patiekalą vadinti tiesiog mėsos troškiniu. Aprašyta vieno, pusės litro indelio paruošimas. Gaminant daugiau indų, atitinkamai ingridientų kiekį reikia dauginti.

Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.

Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
tukas
2017-11-21 09:01
Nesamone tikri cenakai valgomi be grietines uztenka pomidoru padazo
nagi nagi
2016-04-28 20:26
kam jelapenas ir soja nelietuviski
tegu pasidomi ar pomidoras bulves morkos agurkai ar labai lietuviski.
Del morku galiu pasufleruoti, kad oranzine morku spalva buvo sukurta olandu karaliaus William of Orange garbei.
777
2015-06-01 14:30
Sojos padazas ir jalapenai tai tikrai labai lietuviskas patiekalas
pupu dede
2014-03-25 15:37
viskas cia gerai su tuo receptu ko pristojot tai tiesiog troskinys o i troskini dedama visko ko nori kas dera tarpusavy, dedamas maisto produktus kurie valgomi cia nepamaisys nei jelapenas nei pupeles ar net zirniai cia fantazijos ribos beribes o troskiniai skanu begu pats daryt bet pagal savo asmenini recepta
tai aš
2013-07-15 19:17
Manau, kad piktireji komentatoriai prie kompo prisėdo labai alkani ir pavydi paprasto naminio maisto ir pateikimo