Lietinių tortas „Bitinėlis“

Lietinių tortas „Bitinėlis“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas
  • Cukrus
  • Medus, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Pienas, 1.5 litro
  • Vanduo, 0.5 litro
  • Varškė, 9 % riebumo, 0.7 kilogramo
  • Druska
  • Aliejus
  • Grietinė, 30 % riebumo, 0.5 kilogramo
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:

Mušame kiaušinius į dubenį, tuomet suberiame druską su cukrumi ir gerai išplakame iki putojimo.
Su vandeniu atskiestą pieną (jei pienas pirktinis tuomet nereikia vandens) supilame į kiaušinius, pilame miltus ir maišome. Miltų dedame tiek, kad masė taptų tokio tirštumo, kaip grietinė.
Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus ir iš gautos tešlos kepame blynus.
Pasiruošiame pertepimą. Pertriname varškę su cinamonu, vaniliniu cukrumi bei medumi.
Grietine ištepame blynus ir tuomet tepame varškės pertepimą. Ant viršaus dedame kitą blyną ir vėl tepame grietine bei varške ir taip kartojame tol, kol gauname norimo aukščio tortą.
Torto šonus galima aptepti grietine.
Manau ne vienam šis receptas priminė vaikystę.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Arūnas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ugnė
2015-01-25 23:20
Kiek cukraus ir cinamono?