Lietinių blynų tortas Margutis

Lietinių blynų tortas Margutis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, šviesiai tešlai, 600 gramų
  • Pienas, šviesiai tešlai, 200 mililitrų
  • Vanduo, šviesiai tešlai, 200 mililitrų
  • Kiaušiniai, šviesiai tešlai, 3 vienetai
  • Kepimo milteliai, šviesiai tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, šviesiai tešlai, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, šviesiai tešlai, 1 žiupsnelis
  • Miltai, kakavinei tešlai, 150 gramų
  • Pienas, kakavinei tešlai, 200 mililitrų
  • Kakava, kakavinei tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, kakavinei tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, aptepimui, 1 vienetas
  • Cukrus, aptepimui, 1 arbatinis šaukštelis
Pertepimui:
  • Vanilinė varškė, 600 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Glajui:
  • Šokoladas, 200 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Šviesi tešla:
    Į indą supilam pieną ir vandenį, imušam kiaušinius. Išplakam. Beriam išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais, druską, cukrų. Viską išmaišom.

  2. Kakavinė tešla:
    taip pat sumaišom visus produktus. Kakavinę tešlą persipilam į indeli su siauru antgaliu (naudojau nuo kečiupo buteliuką).

  3. Pirmiausia išsikepam lietinius. Iškepiau 13 blynų.
    Į įkaitintą keptuvę pilam didelį šaukštą šviesios tešlos.
    Tada greitai ant blyno piešiame su kakavine tešla (sukam apskritimus).
    Kai apačia gražiai paruduoja, apverčiam, pabaigiam kepti ir dedam į lėkštę.
    Kol kepa kitas blynas, iškepusį dedam ant lenteles, ant jo dedam šiek tiek mažesnę lekštę (kokio dydžio bus lėkštė - tokio dydžio tortas) ir peiliu pjaunam aplinkui lekštę išlindusį blyną.
    Taip padarom su visais lietiniais.

  4. Pasiruošiam pertepimą- į varškę įmušam kiaušinį , viską suplakam su blenderiu.

  5. Dedam blyną į lėkštę, ant jo tepam varškę, ant viršaus vėl blyną ir taip sluoksniuojame kol nebelieka blynu.
    Paskutinį blyną dedam rudąja puse i viršų.
    Varškės nebetepam.

  6. Tortą aptepam kiaušinio ir cukraus plakiniu.
    Dedam i skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
    Iškepusį tortą paliekam atvėsti.

  7. Pasiruošiam glaistą - šokoladą su sviestu ištirpinam karšto vandens vonelėje.
    Du šaukštus glaisto atidedam į kitą indelį.
    Visą tortą aptepam glaistu.
    Iš atvėsusio atidėto glaisto papuošimui darome kamuoliukus ir trupinėlius, ir sudėliojam ant torto.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Ramunė
» Rašyti komentarą