Lietiniai su varškės įdaru ir grybų padažu

Lietiniai su varškės įdaru ir grybų padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 7 vienetai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, + 1 šaukštas, 350 gramų
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Varškė, 250 gramų
  • Druska
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas, (kepimui)
  • Grietinė, 12 % riebumo, 1 valgomasis šaukštas
  • Grybai, džiovinti, 2 saujos
Gaminimo instrukcija:

Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą.
Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame).
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške.
Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais.
Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi.
Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės.
Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą