Lietiniai su varškės įdaru ir grybų padažu


- Bulvės, 7 vienetai
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, + 1 šaukštas, 350 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Vanduo, 1 stiklinė
- Varškė, 250 gramų
- Druska
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, (kepimui)
- Grietinė, 12 % riebumo, 1 valgomasis šaukštas
- Grybai, džiovinti, 2 saujos
Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą.
Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame).
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške.
Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais.
Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi.
Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės.
Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame.
Skanaus.