Lietiniai su vaniliniu kremu


- Pienas, 1 litras
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 8 vienetai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Romas, 5 mililitrai
- Druska, 2 žiupsneliai
- Cukraus pudra
- Vanilė, ankštys, 2 vienetai
- Pienas, 1 litras
- Kiaušiniai, tryniai, 6 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Likeris, apelsinų (Cointreau), 200 mililitrų
- Apelsinai, žievelė, smulkiai pjaustyta, 2 vienetai
- Kiaušiniai, baltymai, 6 vienetai
- Cukrus, 20 gramų
- Druska, 2 žiupsneliai
Išlydykite keptuvėje sviestą ir supilkite į dubenį. Tada į dubenį sudėkite likusius,tešlai skirtus ingredientus, gerai išmaišykite ir tešlą padėkite į šaldytuvą valandai laiko. Įtieskite į keptuvę kepimo popierių, kad lietiniai neprisviltų ir įkaitinkite. Tada pilkite tešlą ir kepkite kuo plonesnius lietinius.
Vanilės ankštis išlukštenkite ir sudėkite pupeles į nedidelį puodą. Tada į tą patį puodą supilkite pieną ir užvirkite.
Kiaušinių trynius išplakite kartu su cukrumi. Karštą pieną supilkite ant kiaušinių ir cukraus masės bei maišykite. Maišant, suberkite miltus ir viską vėl supilkite atgal į puodą. Kaitinkite ant mažos liepsnos 10 minučių ir maišykite, jog kremas neprisviltų. Kremas turi būti vientisos masės ir ne per skystas. Tada supilkite apelsinų likerį, sudėkite apelsinų žieveles, išmaišykite ir atšaldykite kremą.Šluotele išplakite kiaušinių baltymus įberdami truputį druskos. Baigiant plakti, suberti cukrų. Turimą plakinį , lėtai maišant, supilkite į atvėsintą kremą. Dėkite po šaukštą šio kremo ant lietinių bei perlenkite per pusę. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros ir kepkite blynus 7 - 8 minutes.
Iškepus, pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus.