Lietiniai su sūrio ir mėsos įdaru


- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 350 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 120 gramų
- Pienas, 2 stiklinės
- Vanduo, 1.5 stiklinės
- Pienas, 200 gramų
- Druska
- Aliejus
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Į dubenį įmušame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos ir išplakame. Į išplaktą kiaušinį pilame pieną bei vandenį, maišydami beriame miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos skystos masės.
Pasiruošiame įdarą. Sutarkuojame sūrį. Nulupame, nuplauname ir smulkiai supjaustome svogūną. Dedame į keptuvę faršą, pabarstome druska bei pipirais, šiek tiek pakepiname, sudedame smulkintą svogūną ir dar truputį pakepiname.
Paimame švarią keptuvę, patepame aliejumi, įkaitiname, pilame 2 šaukštus tešlos ir kepame lietinius blynus.
Ant apkepto blyno dedame faršą su svogūnais ir šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Suvyniojame blyną į ritinėlį ir tuomet gautą ritinėlį dar susukame kaip parodyta nuotraukoje.
Prieš patiekiant dar apkepame blynus keptuvėje, kad gražiai parustų ir ištirptų sūris.
Skanaus!
2014-11-09 14:13

2011-09-21 10:56


2022-01-25 18:48