Lietiniai su daržovių ir paukštienos įdaru


- Cukrus
- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai, malti
- Kmynai, nuplikyti, 2 valgomieji šaukštai
- Morkos, 3 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kalakutiena, filė, 400 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Sojos padažas, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo, pagal tirštumą
- Druska
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Žiediniai kopūstai, šaldyti, 200 gramų
- Brokoliai, šaldyti, 200 gramų
Iš miltų, kiaušinių, vandens, aliejaus, cukraus bei druskos užmaišome neriebios grietinės tirštumo lietinių tešlą ir aliejuje iškepame lietinius.
Įdarui pakepiname atskirai paukštieną ir daržoves.
Prieš kepindami kalakutienos filė, ją supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais ir per naktį palaikome įtrintą česnaku, pipirais, druska bei kmynais.
Prieš kepindami daržoves, jas smulkiname taip: morkas - mažais kubeliais, šaldytas daržoves kiek smulkiau, nei buvo, svogūną su česnaku - smulkiai.
Akepinę tiek paukštieną, tiek daržoves, viską sumaišome, apšlakstome sojos padažu, apibarstome nuplikytais kmynais, druska, pipirais bei trupučiu cukraus.
Ant kiekvieno lietinio dedame įdaro, kraštus užlakstome ir susukame į volelį.
Apkepame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.
2010-11-18 10:29
-3 balai už neįmanomą lietinių susukimą su tokių įdaru... kas trečias blynas išsileido, nors stengiausi įdarą labai sukošinti... nežinau ar kada bedarysiu... Bet skonis tikrai labai geras
2009-12-12 17:25



2011-06-19 20:11