Lietiniai su citrusiniu padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Pienas, 1.5 stiklinės
- Sviestas, 130 gramų
- Konjakas, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos žievelė, tarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
- Sultys, apelsinų, šviežiai spaustos, 40 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Iš kiaušinių, šilto pieno, miltų, išlydyto 30 g sviesto ir šaukšto cukraus pasigaminkite lietinių blynų tešlą ir palikite pusvalandį pastovėti, kad išbrinktų.
Tešlai išbrinkus kepkite lietinius keptuvėje su sviestu ir iškepę padėkite šiltai.
Nuplaukite apelsiną ir išspauskite iš jo sultis.
Keptuvėje išlydykite likusį sviestą, supilkite apelsino sultis, sudėkite sutarkuotą citrinos žievelę, 3 šaukštus cukraus, pakaitinkite ir nukėlę nuo ugnies, supilkite konjąką, išmaišykite ir palikite pastovėti, kad padažas įgautų aromatą.
Sulankstykite blynus, dėkite juos į lėkštę, apšlakstykite padažu ir papuoškite lėkštę apelsino skiltelėmis.
Jei patiekalą gaminsite vaikams nepilkite į padažą konjako.
Skanaus.
» Rašyti komentarą