Lietiniai blynai su rikota

Lietiniai blynai su rikota
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 220 mililitrų
  • Miltai, 160 mililitrų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Sviestas, tirpintas , 1.5 valgomojo šaukšto
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Rikota, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Visus produktus (išskyrus rikotą) sudėkite į dubenį ir suplakite iki vientisos masės elektriniu trintuvu (tuo antgaliu, kuris paprastai yra skirtas trintoms sriuboms gaminti, vaisių tyrėms trinti).
    Jei norite saldžių blynelių, įdėkite ir 1,5 v.š. cukraus.

  2. Palikite tešlą trumpam pastovėti.

  3. Gerai įkaitinkite keptuvę. Temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir liekite po nepilną samtį tešlos. Paskirstykite ją po visą keptuvę ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

  4. Jeigu blyneliai labai limpa prie keptuvės, patepkite ją servetėle, suvilgyta aliejumi.

  5. Ant iškepto blyno dėkite rikotą, formuokite vokelį, pakepinkite ant keptuvės.

  6. Apkeptą blynelį gardinkite mėgstamais pagardais.
    Aš apibarsčiau cukraus pudra ir pagardinau šaldytomis braškėmis.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą