Lietiniai blynai su miško uogomis

Lietiniai blynai su miško uogomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra
  • Cukrus, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 80 gramų
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Ledai, vaniliniai, 3 valgomieji šaukštai
  • Likeris, vyšnių arba apelsinų
  • Druska
  • Aliejus
  • Sviestas, 50 gramų
  • Uogienė, Jūsų mėgstama, 2 valgomieji šaukštai
  • Uogos, miško, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su kiaušiniais, pienu, šiek tiek druskos bei miltais.
Sumaišytą tešlą padėkite 1 val. į šaldytuvą.
Tešlai pastovėjus šaldytuve iškepkite lietinius tradiciniu būdų keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Ketvirtadalį iškepto lietinio blyno ištepkite pasirinkta uogiene ir šalia esantį ketvirtadalį blyno ištepkite ledais.
Taip perteptus lietinius perlenkite du kartus, kad gautųsi trikampiai ir sudėkite į lėkštes.
Supilkite į puodą likerį, cukrų, sudėkite uogas ir pakaitinkite, kol uogos suminkštės bei išskirs šiek tiek sulčių.
Paruoštu padažu apšlakstykite blynus, apibarstykite juos cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Olivija
» Rašyti komentarą